Einladung – Invitation – Uitnodiging

Belgier die lesen, willkommen – Lezend België, welgekomen – Les Belges qui lisent, soyez les bienvenus

Wees allemaal welgekomen op onze openingsavond van de site van het nieuwe platform voor hedendaagse Belgische literatuur: ‘Het Driede Verdiep’/’Le Trizième Étage’/’Der Dreite Stock’.

Qui sommes-nous?

Pour l’instant, nous sommes tous des étudiants à la KULeuven et  l’université d’Anvers (mais on est toujours à la recherche d’autres pour nous rejoindre, comme nous voulons donner une représentation équilibrée du talent dans notre pays). On cherche des voix néerlandophones, francophones et germanophones.

Was machen wir?

Es ist unsere Absicht, eine Plattform zur Unterstützung der „neuen“ belgischen Literatur zu bieten. Wir wollen die Kluft zwischen den im Unterbewusstsein lebenden Sachen bei kleineren Autoren sowie bei etablierten Werten, Verlagen, und dem Publikum überbrücken. Auf diese Weise wollen wir zum Beispiel diesen kleineren Autoren eine Publikationsplattform anbieten, deren Schwelle ansehnlich niedriger ist als die der üblichen Verlage.

We zijn uitgesproken Belgisch. De imaginaire culturele muur tussen Vlaanderen en Wallonië, maar ook de Oostkantons is wat ons betreft te hoog en kan best wat sloopwerken verdragen. De voorwaarden voor ons platform zijn streng maar evenzeer simpel: auteurs met de Belgische nationaliteit die schrijven in een (officiële) landstaal naar keuze.

We hebben een open vizier. Zowel proza als poëzie kan gepubliceerd worden. Zowel de twee voornoemde categorieën als podium teksten kunnen onderworpen worden aan kritiek. We zetten in op interviews die dieper graven dan wat de grote publieke media ooit naar boven zouden brengen.

Anton De Wolf, rédacteur en chef et Bram Lambrecht, chercheur à la KULeuven, commenceront la soirée par un discours d’ouverture, suivis par trois jeunes écrivains qui présenteront leur travail dans une des trois langues nationales. La présentation sera conclue par Jan Baetens, professeur flamand à la KULeuven qui écrit de la poésie en langue française. Ce dernier lira également de ses propres recueils.

Deshalb möchten wir Sie einladen, gemeinsam mit uns am Montag, den 16. April in der Buchhandlung ‘Boekarest’ am Ladeuzeplein in Löwen die Geburt unserer neuen Website zu feiern, Einsichten auszutauschen und dem „Manifest“ unseres Vereins zuzuhören.

Wees allemaal welgekomen! – Soyez tous les bienvenus! – Seien Sie alle herzlich willkommen!

Comments

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s